My w?a?nie dzisiaj z Urlem wysz?y?my z Watchmenów;) Pocz?tek filmu przynajmniej mnie wgniót? w gleb?, w miar? rozwijania si? fabu?y by?o tylko gorzej.... zako?czenie okaza?o si? kompletn? pomy?k?... Jednak dla samych efektów polecam ten film:D
_________________ Woody Allen powiedzia?:
"Nigdy nie chcia?bym nale?e? do klubu, który mia?by za cz?onka kogo? takiego jak ja.
Do tego sprowadzaj? si? moje relacje z kobietami."
*ja tez chce co? powiedzie? ja te?!*
Narazie nie bede pisa? co CHCE zobaczy?, ale co POLECAM:
- Requiem dla Snu (chocia? chyba wszyscy widzieli ;) i tak piekne)
- Donnie Darko (najlepiej wer. re?yserska - koktajl z mózgu gwarantowany)
- Scanner Darkly (jesli nie urzeknie Ci? fabu?a to wykonanie na 100%)
- Fight Club, The Game, Se7en (bo wszytsko Finchera)
- Las Vegas Parano, Blow, Co Gryzie Gilberta Grape'a (od tego filmu szanuje Di Caprio) - i wiele wiele wiecej z Johhny'm, ale te filmy si? w?ynaj? w beret;
- Wristcutters: Love Story (miszczostwo za grosze)
- Wszystko jest Iluminacj?
- American Beauty
i oczywi?cie Godfathery, Scarface itd itd, ale to chyba oczywiste ^^ (chyba pozniej dopisze jeszcze kilka :P)
_________________ "The bird of hermes is my name,
Eating my wings to make me tame..."
Polecam film Presti?, a to z tego wzgl?du, ?e uwielbiam filmy dziej?ce si? na prze?omie XIX i XX wieku, zw?aszcza w klimacie sf - thriller, a ten jest chyba jednym z lepszych w swoim gatunku.
Wg. mnie du?o bardziej klimatyczny ni? Iluzjonista (z którym te? warto si? zapozna? ). Je?li znacie wi?cej tego typu filmów piszcie!
_________________ By?y dwie siostry - Noc i ?mier?
?mier? wi?ksza a Noc mniejsza
Noc by?a pi?kna jak sen a ?mier?...
?mier? by?a jeszcze pi?kniejsza
~*~
My music
_________________ "To strike an Ironbreaker is to strike an anvil. You are more likely to re-shape your weapon than to move him… and heavens forbid one lands on you..."- High King Thorgrim Grudgebearer
_________________ Woody Allen powiedzia?:
"Nigdy nie chcia?bym nale?e? do klubu, który mia?by za cz?onka kogo? takiego jak ja.
Do tego sprowadzaj? si? moje relacje z kobietami."
Ostatnio zmieniony przez Alfar 2009-06-27, 10:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum