Jestem po lekturze Wilko?aka: Odrzuconych. To, ?e jestem niemal?e fanatycznym fanem tego systemu odstawmy na inn? pó?k?.
Znaj?c WtF zanim jeszcze go przet?umaczyli mog? powiedzie?, ?e pomimo literówek i b??dów merytorycznych, podr?cznik jest przet?umaczony bardzo fajnie. Po przejrzeniu Apokalipsy ju? nawet Strz?py i Szpony przesta?y mnie k?u? w oczy. Werewolf the Forsaken w wersji polskiej trzyma klimat.
Wida?, ?e ekipa t?umacz?ca w?o?y?a du?o wysi?ku w przet?umaczenie wielu zagadnie?, które s? nie do przet?umaczenia na nasz j?zyk. Musz? przyzna?, ?e w ok 90% przypadków jest prze?o?one trafnie.
Podr?cznik w polskiej wersji jest wydany w troch? ubo?szej wersji ni? orygina?, ale mo?na to jako? prze?y?.
Osoby, które odbi?y si? od angloj?zycznej wersji, a chcia?by by pozna? ciekawy system (BEZ nawi?za? do Apokalipsy) to mog? liczy? na fajny klimat i specyficzne potraktowanie tematu szeroko poj?tej likantropii doprawionej animizmem w ka?dym znaczeniu tego s?owa.
Czedol. Wiem, ?e nie b?dziesz si? móg? powstrzyma? od skomentowania tego posta, ale daj ludziom szanse wyrobienia w?asnego zdania na temat nowych settingów ?wiata mroku (albo chocia? tego jednego).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum