W domku na granicy ?wiatów Pan ?mier? zaczyna bajk?. Po pokoju krz?taj? si? dwie dusze roznosz?c ciasteczka i herbat? malinow?. Usi?d?, rozgo?? si?, a je?eli nie masz ochoty pos?ucha? bajki, po prostu opu?? to miejsce. Je?li za? pozostaniesz i dasz uszom us?ysze? to, co Pan ?mier? zamierza powiedzie? mo?e si? okaza?, ?e to wcale nie taka bajka o jakiej my?lisz, a postacie s? Ci bardziej bliskie ni? przyjaciele...
Daleka przesz?o??... Król Kier zabity, winnych nie by?o. Nie moja sprawa, cho? powinna jak si? okazuje... Nie moi drodzy- Kraina Koszmarów rz?dzi si? w?asnymi prawami, wa?ne- aby nie naruszali moich.
Ach- wszelkie k?opoty (cho? na to nie wygl?da?o) zacz??y si?, gdy do Krainy Koszmarów trafi?a niejaka malutka Cheryl. Przyznaj?, umkn??a mym oczom i zapiskom, dokumentacja si? zawieruszy?a... Có?- ?wietlik zosta? zaadaptowany przez Szalonego Kapelusznika- tak, tego Szalonego Kapelusznika - ?ajdaka, pedofila i bezdusznego morderc?! Ale nie o nim TA bajka.
Imi? ?wietlika jest tabu, wi?c nazwano j? Alicj?. I Alicja sia?a postrach- póki nie trafi? na ni? jej braciszek. Dzieci si? pop?aka?y, powychodzi?y brudne sprawy, posypa?y si? g?owy- g?ównie g?owa Królowej Kier upad?a g?o?no i dono?nie, a Alicja wróci?a do ?wiata ?ywych...
Niedaleka przesz?o??... Dziewczyna oszuka?a mnie- ?mier?, co nie mog?o odbi? si? bez echa... Wszak umarli nie wracaj?! I wiecie co? ?wiat zacz?? znika?, znikn??y mi ?ciany, sufit, straci?em r?k?, Koszmary zacz??y si? wysypywa? po ulicach ?miertelnych- trzeba by?o dzia?a?! I zamieni?em ok?adki... Tak wiem- ma?e oszustwo, ale bez kr?gos?upa nie da si? ?y?.
I zacz??em od nowa pisa? ksi??k?...
Teraz? Hmmm- jest spokój, ale nie mam pewno?ci co si? sta?o ze wszystkimi, gdzie si? porozbiegali... Jedno jest pewne: Alicja ju? nie wróci, a Cheryl w?asn? krwi? pisze rozdzia?y.
Daleka przysz?o??. Sta?o si?- poszli w ?wiat. Pod moim okiem. Jednak co? przeoczy?em, jaki? drobny szczegó?...
?wiat schodzi na psy- nie, to nie koniec ?wiata, ale nie jest dobrze.
Otworzy?a si? mega korporacja produkuj?ca dzieci., bo dzieci przesta?y si? rodzi?. Znowu ich sprawka? A mo?e jestem zbyt wyczulony...
Niemniej- dostali?cie zaproszenia? Taaa- Cheryl robi spotkanie po latach... Wybierasz si??
Ja zamierzam si? dobrze bawi?... w Dreamlands.
Dreamlands- zapraszamy na trzeci? ju? cz??? "Alicji"
data: 28/11/2009 r.
godzina:
miejsce:
Ilo?? miejsc: 'stare' postacie + jak narazie bli?ej nieokre?lona liczba 'nowych' ;)
Czym mo?emy Ci? zaskoczy?? Czym ró?ni si? ta "Alicja" od poprzednich?
Ano- ods?ona b?dzie i?cie klubowa, bo Nasza kochana Cheryl otworzy?a tancbud? Dreamlands, do której ci?gnie tabunami gówniarzeria spod pióra niejakiego szefa Pentexu... Co? Ci nie gra? To bardzo dobrze ;)
Nie bój si?, ?e b?dzie mniej creepy ni? poprzednio, bo mo?esz zosta? mile zaskoczony...
Niemniej- je?li nie przekonasz si? na w?asnej skórze, to nie masz co marudzi?.
Bierz w ?apy zaproszenie od Cheryl i wbijaj na imprez?!
Impreza sponsorowana przez: Pana ?mier? i Zab??kane Dusze.
Skoro organizuj? t? imprez? to chyba nie musz? si? zg?asza?, co nie? :)
_________________ Woody Allen powiedzia?:
"Nigdy nie chcia?bym nale?e? do klubu, który mia?by za cz?onka kogo? takiego jak ja.
Do tego sprowadzaj? si? moje relacje z kobietami."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum