Zapraszam wszystkich do udzia?u w moim autorskim projekcie "Tajemnice". Jest to LARP osadzony w realiach "Hellboy'a", "Ligi Niezwyk?ych D?entelmenów", "Edwarda No?ycor?kiego", "Sweneey Todd'a", "Dr Jeckyll and Mr Hide", "Van Hellsinga", "Draculi" i w drobnej mierze na settingu Rippersów.
W tajemniczych okoliczno?ciach ginie dr Ludvig von Karloff wynalazca formu?y nie?miertelno?ci. Biedak nigdy nie zd??y? jej wypróbowa?. Jego miejsce zajmuje wnuczka Kristina von Karloff, która zazdro?nie strze?e tajemnicy nie?miertelno?ci.
Kilka dni wcze?niej w dosy? odleg?ej Danii z cienia wychodzi tajemnicza kobieta-ryba, która swoim ?piewem ol?niewa wszystkich go?ci zebranych w Koppenhaskiej Operaen. Nikomu nie przeszkadza, ?e ?piewa umieszczona w ma?ym baseniku.
Na wschodzie zostaje zamordowana s?ynna buddyjska mniszka, nazywana Pani? S?o?ce. Od tego dnia na niebie s?o?ce plami czerwonymi ogniami. Wsród ludzi zaczyna szerzy? si? choroba spowodowana zanikami s?o?ca nazywana "Pos?oneczn?". Mimo, i? znaleziono na ni? szczepionk? to osoby z syndromem choroby pos?onecznej zbieraj? si? w kanibalistyczne grupy ?eruj?ce na ?ywych. Znanym przywódc? ruchu kanibalistycznego jest wywodzacy si? z Londynu Pan Mg?a.
Pewna paryska sierota wynajduje silnik antygrawitacyjny. M?ody geniusz sko?czy wkrótce 7 lat.
W Irlandii z lasu wybiega ko?, który ma na g?owie co? w kszta?cie rogu... z?apany w siatk? przez ch?opstwo po kilku godzinach zdycha i rozpada si? w drobne okruchy ?wiat?a.
W Niemczech wybudowana zostaje maszynownia zasilaj?ca najgorsze z?o ca?ego ?wiata...
... WUNDERWAFFE
LARP odb?dzie si? 25 kwietnia pod warunkiem, ?e do tego czasu zbierze sie wystarczaj?ca liczba ch?tnych tj. min. 10 osób :P Je?eli si? spodoba zostana zaprezentowane 3 ods?ony owego? LARPa, które nie b?d? cyklicznymi wydarzeniami po sobie, acz w jaki? sposób powi?zanymi z pewno?ci?.
Z pozdrowieniami
Hrabina Alfar
_________________ Woody Allen powiedzia?:
"Nigdy nie chcia?bym nale?e? do klubu, który mia?by za cz?onka kogo? takiego jak ja.
Do tego sprowadzaj? si? moje relacje z kobietami."
Ostatnio zmieniony przez Alfar 2009-04-11, 08:46, w całości zmieniany 1 raz
Tak prowadz? to sama i nie planuj? z nikim wi?cej:)
Ben dasz rad?, wierz? w Ciebie.
Porcja niusów.
1. MG b?dzie Pani? ?mier?, wyrwan? ?ywcem z Gaimana. Niewidzialn? postaci?. Niektóre postaci zostan? wyposa?one w porcj? sztonów, dzi?ki którym b?d? mog?y si? wykupi? z r?k ?mierci. Na LARPie zak?adam wysok??? ?miertelno??. Czasami nie wystarczy zajeba? tylko raz...;P
2. Zak?adam dwa typy postaci:
a) Postaci narzucone przeze mnie (g?ównow?tkowe)
b) Postaci wykreowane przez Was i zedytowane przeze mnie (g?ównow?tkowe, wielow?tkowe i poboczne w skrajnych wypadkach)
Obcja "b" wchodzi w gr? tylko i wy??cznie kiedy zbierze si? grupa wi?ksza ni? 15 osób.
3. Chcia?abym wygenerowa? LARP-a tak, aby?cie mogli dilowa? mi?dzy sob? namacalnymi przedmiotami, dlatego te? wkrótce og?osz? nabór na po?yczenie przedmiotów.
4. Zarys tla fabularnego "Tajemnice: Memento"
Nag?ówki gazet 23-12-1943 rok: "Hrabina Von Karloff oszala?a z nieszcz??cia!", "Zmar?o dwóch najwi?kszych naukowców Europy! Edgar Karl Jenssen oraz Ludvig von Karloff", "E. K. Jenssen zamordowany", "Ja i Jenssen nigdy nie mieli?my romansu - dementuje hrabina von Karloff"
?wiat oszala? od informacji wywo?anych ?mierci? Edgara Karla Jenssena, którego cia?o znaleziono spalone w doszcz?tnie zniszczonym po?arem laboratorium. Wst?pne ogl?dziny bieg?ych zak?adaj?, ?e przyczyn? po?aru mog?o by? ?wiadome podpalenie budynku. Wiadomo o tym, i? E.K Jenssen k?óci? si? ostatnio cz?sto ze swoj? ma??onk? Mme Syren?. W kilka dni pó?niej w nieznanych okoliczno?ciach zagin?? równie? Ludvig von Karloff, którego cia?o nie zosta?o odnalezione. Tymczasem jego córka miast wydawa? styp? organizuje... Bal Charytatywny!
_________________ Woody Allen powiedzia?:
"Nigdy nie chcia?bym nale?e? do klubu, który mia?by za cz?onka kogo? takiego jak ja.
Do tego sprowadzaj? si? moje relacje z kobietami."
Ostatnio zmieniony przez Alfar 2009-02-12, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum